Hundkoja och hundgård

Hundar mår bra av att vistas utomhus och för dig som äger en hund, större eller mindre, som älskar att vara ute kanske du funderar på att skaffa en hundkoja och hundgård. Det finns dock många regler som måste följas och det kan vara god idé att ladda ner Jordbruksverkets djurskyddsbestämmelser först. Detta är en lättläst och informativ skrift över gällande bestämmelser för hundar.

Bygga en hundkoja

Att bygga en hundkoja behöver varken vara dyrt eller komplicerat och kan bli ett roligt och givande sommarprojekt under semestern. En hundkoja kan gärna placeras i trädgården även utan hundgård så att hunden kan finna vila och skugga under varma sommardagar. Eftersom en hundkoja är ganska billig att bygga själv är det rekommenderat att bygga en isolerad hundkoja från början så att den kan komma till användning även under den kalla årstiden. En hundkoja kommer att stå ute hela året så det gäller att välja material som klarar snö, regn, kyla och värme. Ett bra råd är att skaffa trä som är tryckimpregnerat. Om du har en hund som vill tugga på det mesta är det bättre att skaffa obehandlat trä som målas med träskyddsolja som inte är farlig för hunden. Till hundkojans sidor går det bra att använda plywood. Bottenramen (golvet) bör isoleras med exempelvis mineralull som täcks med byggplast.

Taket

Hundkojans tak kan du bygga som du vill men se till att taket är vattentätt och klarar alla olika typer av väder. Kom ihåg att hundar gillar att stå eller ligga högt så ett tak som ger plats för hunden att stå på kan vara idealiskt. För att bygga taket till din hundkoja behöver du inte anlita en takläggare men för att renovera eller lägga tak på det egna bostadshuset är det rekommenderat att anlita ett professionellt företag. Villatakspecialisten ett pålitligt och professionellt företag som utför fackmannamässig takläggning i Stockholm med närliggande områden. Allt takarbete som utförs kommer att höja värdet på din fastighet och när du kontaktar Villatakspecialisten för takläggning i Stockholm får du en gratis och pålitlig översyn av ditt tak. Takläggare kommer att kontrollera om det räcker med en renovering eller om taket behöver läggas om. Villatakspecialisten har många års erfarenhet av takläggning i Stockholm och ger dessutom lång garanti på alla arbeten som de utför. Det är ett tryggt val att anlita Villatakspecialisten som med sina duktiga takläggare kommer att ge dig ett snyggt tak av hög kvalitet som kommer att hålla väldigt länge.

Hundgård

Att bygga en hundgård eller rastgård är betydligt mer kostnads- och arbetskrävande än att bygga en hundkoja. Den största kostnaden är själva stängslet. Det går idag att köpa stängsel i färdiga sektioner som du enkelt skruvar ihop själv men du kan även bygga ditt stängsel själv från grunden. Om du bygger en hundgård mot en annan byggnad kan du minska stängselkostnaden. Kom ihåg att hundar gräver så även marken runt hundgårdens staket måste säkras. Ibland kan det finnas begagnade hundgårdar till salu men det är relativt ovanligt. En hundgård som byggs korrekt kommer att kunna användas under mycket lång tid.

Author

root@localhost.localhost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vad kostar en hund?

mars 8, 2022