Mask och annan ohyra

Det är inte alls ovanligt att hundar drabbas av mask eller annan ohyra. Nästan alla hundägare råkar någon gång ut för att hunden får mask. Tack och lov är de flesta typerna av ohyra lätt att bli av med.

Loppor och löss

När det gäller loppor och löss sprids de genom direktkontakt mellan olika hundar, eller genom att hundarna delar borstar samt bädd. Loppor och löss behandlas genom att man droppar en lösning i hundens nacke. Det finns även schampo som kan användas för att bli av med ohyran. Ibland krävs dock flera behandlingar.

Mask

Att hundar drabbas av mask är inte ovanligt och det är lätt att behandla. Det finns tabletter på apoteket för avmaskning och det är receptfritt. Vissa preparat ska ges en gång, andra under flera dagar i följd. Det är viktigt att alla djur i hushållet behandlas samtidigt då masken lätt smittar. Dessutom kan masken i vissa fall smitta till människor. Det kan alltså vara klokt att hålla lite koll, framför allt när det gäller barn som lätt drabbas av mask. Även för människor finns det avmaskningsmedel receptfritt på apoteket. Det är dock inte samma preparat som till hundar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ärftliga fel

november 16, 2021

Välja rätt hund

januari 22, 2022